ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΑΕΡΑ – HEPA FILTER.

ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ΑΕΡΑ – HEPA FILTER.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε κάποιου είδους σκόνη, αλλά με μία Nilfisk ο καθένας μπορεί να αναπνεύσει ελεύθερα!!!

Είμαστε εκτεθειμένοι σε αερομεταφερόμενα σωματίδια σε όλο το σπίτι, καθώς τα πάντα παράγουν σκόνη: το ανθρώπινο δέρμα, τα βιβλία, ο καπνός, οι κουρτίνες, τα κατοικίδια ζώα, οι ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ., ενώ υπάρχει και η σκόνη που αναπόφευκτα εισέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον. Έχουμε τα φυσικά φίλτρα προστασίας στη μύτη, τους πνεύμονες και τους βρόγχους, τα οποία αποτρέπουν την εισπνοή υπερβολικής σκόνης, και, βέβαια, έχουμε ως σύμμαχό μας την απαραίτητη ηλεκτρική σκούπα.
Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες εξάγουν αέρα, ο οποίος περνά μέσα από ένα φίλτρο πριν αποσταλεί πίσω στο χώρο ως καθαρός αέρας. Ωστόσο, όλα τα φίλτρα δεν είναι τα ίδια και κάποια σωματίδια είναι τόσο μικροσκοπικά που περνούν κατ’ ευθείαν μέσα από ένα ανεπαρκές φίλτρο και επανακυκλοφορούν στο χώρο. Μπορεί και να μην τα νιώθουμε – εξαρτάται πάντα από την ευαισθησία του καθενός – όμως δεν παύουν να υπάρχουν. Η σκόνη σίγουρα βλάπτει την υγεία και καθώς οι αναπνευστικές επιπλοκές, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες και η βρογχίτιδα αποτελούν ένα κλιμακούμενο πρόβλημα υγείας, εύλογη είναι η επιλογή των φίλτρων HEPA. Αυτά επιλέγει και η Nilfisk.

Το ακρωνύμιο HEPA προέρχεται από τις λέξεις High Efficiency Particulate Air – Φίλτρο Σωματιδίων Υψηλής Απόδοσης. Πρόκειται για ένα σύστημα φιλτραρίσματος που ταξινομεί τα φίλτρα σε πέντε κατηγορίες που κυμαίνονται από HEPA 10 έως 14. Τα φίλτρα κατηγορίας 13 και 14 είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τα μικροσκοπικά σωματίδια από τον καπνό τσιγάρου και τα απεκκρίματα των ακάρεων – καθώς τα τελευταία αποτελούν την άμεση αιτία της αλλεργίας από τη σκόνη – και να επιστρέψουν το φιλτραρισμένο αέρα στο χώρο ακόμα καθαρότερο από πριν.
Οι δοκιμές της αποτελεσματικότητας των φίλτρων ΗΕΡΑ έχουν δείξει ότι τα ΗΕΡΑ 14 μπορούν να παγιδεύσουν 99,999% όλων των σωματιδίων και ότι τα σωματίδια που απομένουν ανά λίτρο αέρα που έχει φιλτραριστεί μέσα από ένα ΗΕΡΑ 14 είναι μόνο πέντε. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ένα λίτρο αέρα στο Νότιο Πόλο – που θεωρείται ένα από τα πιο καθαρά περιβάλλοντα στη γη – περιέχει 10.000 σωματίδια, η αποτελεσματικότητα των φίλτρων HEPA έχει σίγουρα περάσει το τεστ.
Η Nilfisk προσφέρει φίλτρα ΗΕΡΑ όλων των κατηγοριών – συμπεριλαμβανομένου του ΗΕΡΑ 14, το οποίο είναι το καλύτερο φίλτρο της αγοράς.

Κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης